Ana SayfaÜnlülerEsra Erol’dan Tarihi Açıklama

İlgili Postlar

Esra Erol’dan Tarihi Açıklama

Evlilik programları ile ilgili çok farklı iddialar gündeme gelirken Esra Erol geçtiğimiz gün yayınlanan programda yeni açıklamalar yaptı. Esra Erol’un yaptığı açıklamaların odak noktası ise özellikle evlilik programlarının Türk örf ve adetlerine uymadığına yönelik yapılan eleştirilerdi.

Son yıllarda özellikle evlilik programlarına yönelik çok farklı eleştiriler gündeme getirilirken, kanun hükmünde kararname ile bu programların kaldırılabileceği dahi konuşulmuştu. Bu olayların yaşandığı sırada başta Esra Erol olmak üzere evlilik programının sunucularından büyük bir bölümü konu ile ilgili düşüncelerini dile getirirken Esra Erol tarihi bir açıklama yaparak özellikle gündemde yer alan eleştirilere yanıtlar verdi.

“Konuşulanlar Doğru Değil”

ATV ekranlarında yayınlanan Esra Erol programında dünkü yayın bu açıklamalarla oldukça dikkat çekici geçerken Esra Erol yaptığı açıklamalar ile birlikte gündemde yer alan eleştirilerin büyük bir bölümüne katılmadığını net bir şekilde söyledi.

Kanıt Gösterdi

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Yeni Türk Edebiyatı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.Ali Şükrü Çoruk tarafından 1920 yılında Şehir Dergisi’nin ‘evlilik talepleri’ bölümünü kanıt olarak gösteren Esra Erol, özellikle yaptığı açıklamalarını bu kaynağa dayandırdığı söyledi.

Evlilik programlarının ve izdivaç olayının Türk örf ve adetlerine uygun olmadığını söyleyerek karşı çıkan Esra Erol, bu belgeleri göstererek Türkiye’nin gelenek ve göreneklerinde izdivaçlarının oldukça yer edindiğini ve insanların daha mutlu bir yaşam sürebilmesi adına izdivaca aracılık ettiğini söyledi. Şu anda televizyon ekranları üzerinden yapılan programların da benzer olduğunu ve daha güvenli bir şekilde tüm bu izdivaç olaylarının yapıldığını söyleyen Esra Erol, programlara yönelik yapılan eleştirilerin ve programların kapatılmasına yönelik söylenen konuşmaların hiçbir şekilde gerçeği yansıtmadığını söyledi.

“Aslında insanları bir araya getirme. İnsanların izdivaçlarına vesile olmak bizim toplumumuzda var.” diyerek açıklamalarını sonlandıran Esra Erol’un bu açıklamaları özellikle stüdyoda bulunan seyirciler tarafından büyük destek gördü. Kaynakta yer alan bazı bölümler hakkında açıklamalar yapan Esra Erol, yaptığı bu açıklamaları ile izdivacın örf ve adet içerisinde olduğunu ve bu bakımdan yaptıklarının Türkiye’ye ve Türk halkının değerlerine karşı ya da geçmişinde olmayan bir şey olmadığını ifade etti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler