Ana SayfaKimdirEmel Sayın Kimdir?

İlgili Postlar

Emel Sayın Kimdir?

Doğum yeri Sivas Şarkış’la olan ünlü sanatçının kariyerinde oldukça başarılı bir geçmişi var. Emel Sayın’ın müzik dünyasına hızlı bir giriş yaptığı gibi bu hızlı giriş ile birlikte başarıya da kısa sürede ulaştı.
Bugün Doğan Ünlüler

Ankara Radyosu Dönemi

1963 yılında Ankara Radyosu’na sınavla giren sanatçı, sınavı geçtiği gibi yedi yıl boyunca radyoda aktif bir şekilde çalıştı. Ankara seyircisinin büyük bir beğenisini alan sanatçı, sahne tecrübesi de kazanarak yavaş yavaş sahnelere doğru adım atmaya başladı.

Ankara’dan İstanbul’a

Egemen Bostancı’nın yaptığı teklifle İstanbul müzik piyasasına giren sanatçı, Lalezar Gazinosu’nda assolist olarak sahne almaya başladı. İstanbul’a yerleşen Sayın, bu dönemlerde yoğun bir tempo içine girdiği gibi kısa süre içerisinde de en çok dinlenen isimlerden birisi olmayı da başardı.  Öyle ki bu dönemlerde Hürriyet Haber Ajansının açtığı yarışmada ses kraliçesi seçildi.

Ses Sanatçılığından Yeşilçam’a

Ünlü ses sanatçısı, radyo ve gazinolardan sonra film dünyasında da başarılı bir şekilde yer aldı. Özellike Tarık Akan’la başrolü paylaştığı filmler hala ilgiyle izlenmektedir. Çiftin en bilinen ve sevilen filmi ise Mavi Boncuk’tur.

2001 yılında ise televizyon dizilerinde rol almaya başladı. Ünlü komedyen Mehmet Ali Erbil’in eşini oynadığı Aşkım Aşkım adlı diziyle yıllar sonra ekranlara geldi. Aşkım Aşkım sözü o yıllarda kişilerin birbirlerine hitap şekli dahi oldu. Başarılı bir kariyere sahip olan sanatçı, Türkiye’nin en önemli değerleri arasında gösterilir.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler