Ana SayfaÜnlülerDemet Akalın Kuyuya Düşen Köpeğe Sessiz Kalamadı

İlgili Postlar

Demet Akalın Kuyuya Düşen Köpeğe Sessiz Kalamadı

Demet Akalın Kuyuya Düşen Köpeğe Sessiz Kalamadı. Beykoz, Dereseki Mahallesi’nde sondaj için açılan yaklaşık 30 santimetre çapında 70 metre derinliğindeki kuyuya düşen yavru köpek günler süren çalışmalar sonrası kurtarıldı. Kurtarma çalışmalarını yürütüten ekip tarafından ‘Kuyu’ adı verilen köpeğin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Bu güzel haberi alan ünlü şarkıcı sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

GÜZEL HABERİ İNSTAGRAMDAN DUYURDU

Ünlü popçu Demet Akalın sosyal medya hesabında 10 gün önce kuyuya düşen köpeğin kurtarıldığı haberini takipçileriyle paylaştı. İnstagram hesabında kuyudan çıkarılan yavru köpeğin fotoğrafını paylaşarak “Bahceshir fen ve teknoloji lisesi 😇10 gündür 61 metrelik kuyuda mahsur kalan köpek,İstanbul İtfaiyesi İSKİ,TKİ ve AFAD’dan oluşan 30 kişilik ekip tarafından 06’da kurtarıldı.Liselileri istedikleri zaman Sahne istanbulda agarlarim operim siizi be neguzel haber💞” yorumunu yazdı.

 

 

10 GÜN BOYUNCA KUYUDA MAHSUR KALDI

Beykoz Dereseki Mahallesi’nde sondaj için açılan  kuyuya 10 gün önce yavru köpek düştü. İhbar üzerine itfaiye ekipleri ve hayvanseverler yavru köpeği kurtarmak için çalışmalara başladılar . İtfaiye ekipleri bir insanın giremeyeceği genişlikte olan kuyudaki yavru  köpeği kurtarmak için bütün yolları deniyor. Ekipler yağmur ve hava şartlarından etkilenmemesi için yavru köpeğin düştüğü kuyunun üstüne çadır çekti. Durumu öğrenen hayvansever de olay yerine giderek kurtarma çalışmalarına katıldı. Kuyuya sarkıtılan bir kamera sayesinde görüntülenen köpeğin yüzündeki korku ifadesi tüm insanları etkilemişti.

 

Köpek, kuyuya sarkıtılan kamera sayesinde net olarak görüntülendi.

HERKES SEFERBER OLDU

 AFAD, İstanbul İtfaiyesi, AKUT, hayvan hakları dernekleri ve gönüllü hayvanseverler el birliği ile çalıştı.Kurtarma çalışmalarına İstanbul Teknik Üniversitesi’nden maden yüksek mühendisi Orhan Kural ve Zonguldak’tan gelen Türkiye Taş Kömürü Kurumu’ndan (TTK) üç mühendis de katıldı. Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi FRC Robotik Takımı, yavru köpek ‘Kuyu’ için robotik bir kolla tasarlamış ve kurtarma çalışmalarına katılmıştı.

        

SOSYAL MEDYADA ÇOK KONUŞULMUŞTU

Olayın duyulmasının ardından twitter başta olmak üzere sosoyal medyada büyük yankı uyandırmıştı ,sosyal medya fenomenleri başta olmak üzere birçok insan yavru köpek için duydukları üzüntüyü dile getirdi.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler