Ana SayfaDünyaCumhurbaşkanı kızının cesur pozları tepki topladı

İlgili Postlar

Cumhurbaşkanı kızının cesur pozları tepki topladı

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Atabevey’in küçük kızının iç çamaşırıyla çocuk emzirme fotoğrafları büyük tepki topladı.

Aralık 2011 yılından beri ülkenin başında olan 60 yaşındaki Kırgızistan Cumhurbaşkanı Kızının ailedeki en küçük ferdi olan 20 yaşındaki kızı Aliya Shagieve, Instagram’da iç çamaşırı ile oğlunu emzirdiği fotoğrafı paylaştı.

HAMİLELİK FOTOĞRAFINI PAYLAŞMIŞTI

 

Geçen eylül ayında evlenen Shagieve Mart ayında doğumuna bir kaç kalana kadar yapana kadar hamileliği hakkında her hangi bir yorumda bulunmamıştı. Cumhurbaşkanı kızının Instagram’da hamilelik fotoğrafını paylaştıktan kısa bir süre oğlu Tagir’i dünyaya getirmişti.

TEPKİ TOPLADI

Hamileliği ve doğumdan sonra oğlunu emzirirken çektiği fotoğrafları paylaşması yüzde 75’i müslüman olan ülkenin muhafazakar kesiminden tepki topladı. Muhafazakar kesim, Cumhurbaşkanı kızının bir kadının çocuğunu emzirirken çekilmiş fotoğraflarını paylaşmasının bir kadın için çok yanlış bir şey olduğunu söyledi.

TOPLUM BİR KAÇ JENERASYON SONRA KABUL EDECEK

Shagive ise kendisine yapılan eleştirilere şu şekilde karşılık verdi:

Kaideler ve fikirler zamana bağlı olarak değişir. Bu yüzden bu şekilde tepki görmem anlamsızdır ve bir kaç jenerasyon sonra toplum bu tür değişiklikleri kabul etmek zorunda kalacak.

Cumhurbaşkanı kızının bu tür fotoğraflar çekmeye devam edeceğini söylerken bazı kesimler ise açık fotğraflar paylaşarak önce kocasına eşine ve kardeşine ihanet ettiğini söylediler.

Almazbek Atambayev

Atambayev, yaptığı evliliğinden ilk eşi Buazhar’dan dört çocuk sahibidir. 1988 yılında ikinci eşi Raisa ile evlendi. İkinci eşinden iki çocuk sahibi oldu. Eşi Raisa, bir etnik Tatardır ve Rusya’da Urallarda doğmuş, çocukken anne ve babası ile kentine taşınmış olup günümüzde bir doktordur.  Mevcut Kırgızistan Cumhurbaşkanı’dır. 29 Mart 2007’den 28 Kasım 2007 ye kadar Kırgısiztan’ın başbakanlığını yapmıştır. Almazbek Atambayev Kırgızistan Sosyal Demokrat Partisinin 30 Temmuz 1999’dan beri genel başkanıdır. Türkiye Türkçesi de bilmektedir.

Almazbek Atambayev Moskova Yönetim Enstitüsünde okurken iktisat Bölümünden mezun oldu.

Atambayev, Kırgızistan’ın Ekim 2000’deki başkanlık seçiminde %6 oy alarak başarısız olmuştur. 20 Aralık 2005’ten 21 Nisan 2006’daki istifasına kadar hükumette Endüstri, Ticaret ve Turizm bakanı olarak görev almıştır.

Kasım 2006’da Bişkek’teki “Reform için” hareketinin şemsiyesi altında hükumet karşıtı protestoların liderlerinden biri olmuştur. Kendisi ayrıca Nisan 2006’nın son zamanlarındaki protestolarda da bulunmuştur. Atambayev, 1 Aralık 2011 tarihinden beri Kırgızistan cumhurbaşkanıdır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler