Ana SayfaDizilerCesur Yürek dizisindeki doktor sahnesine 711 bin lira ceza!

İlgili Postlar

Cesur Yürek dizisindeki doktor sahnesine 711 bin lira ceza!

Cesur Yürek dizisi ile ilgili yapılan şikayetleri değerlendiren RTÜK kararını verdi. RTÜK, dizinin çok tepki alan doktor sahnesinden dolayı dizinin yayınlandığı kanala 711 bin 834 lira idari para cezası verdi. İşte detaylar…

Show TV ekranlarında yayınlanan Türk Tabipleri Birliği’nin Cesur Yürek isimli dizisinin bir sahnesinde acil ameliyat sırasında silah kullanılarak hekimlerin tehdit edildiği, hakaret edildiği, darp edildiği ve küçük düşürüldüğü sahne izleyicilerin tepkisini çekti.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), sahne il ilgili yapılan şikayetleri değerlendirdi ve dizinin yayınlandığı kanala 711 bin 834 lira idari para cezası kesti.

RTÜK kararında, “Dizide olağan bir şiddet durumunun yanı sıra şiddetin bir çözüm aracı olarak da sunulduğu, öyle ki pek çok doktorun almış oldukları bunca yıllık eğitimlerine rağmen hastayı kurtaramadığı, buna karşın silah zoruyla insanları korkutarak  İskender isimli karakterin yaptığı müdahalelerle hastanın hayata döndüğü, bu açıdan şiddetin kanıksandığı dizide şiddetin bir çözüm aracı olmanın yanı sıra mafya eliyle de yüceltildiği.” belirtti ve medya hizmet sağlayıcıları tarafından ekrana getirilen yayınlarla bu türden şiddete meşruiyet kazandırılmasının kamusal sorumluluk anlayışı ile bağdaşmayacağının altını çizdi.

İşte Türk Tabipleri Birliği’nin Show TV ekranlarında yayınlanan Cesur Yürek isimli dizisinin tepkilere neden olan o sahnesi…

Cesur Yürek dizisi, Show TV ekranlarında yayınlanıyor. Dizinin bir sahnesinde, doktorların acil ameliyat yaptığı sırada silahlı saldırıya uğraması, tehdit edilmesi izleyicilerin tepkisini çekti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler