Ana SayfaÜnlülerCem Karaca Unutulmadı!

İlgili Postlar

Cem Karaca Unutulmadı!

Ölümünün üzerinden 13 yıl geçmesine rağmen gönüllerdeki yerini hiç kaybetmeyen, şarkılarını bile hala büyük bir keyifle dinlediğimiz Cem Karaca’yı sevenleri ölüm yıl dönümünde yalnız bırakmadı. Bakırköy Cem Karaca Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle rock müziğinin ünlü usta yorumcusu 13. ölüm yıldönümünde anıldı.

Yol Arkadaşları Tam Kadroydu

Cem Karaca’nın yaklaşık iki yıl çalıştığı ve aynı sahneyi paylaştığı Yol Arkadaşları adlı grup da programda yerini alarak grubun isim babası olan Karaca’yı unutmadıkları gösterdi. Çok yoğun duyguların yaşandığı gecede Cem Karaca’nın Çok Yorgunum adlı eserini sanatçı Nilay Döldöş, Almanca olarak yorumladı. Ustayı anma gecesinin büyük sürprizi ise Karaca’nın eşi İlkim Karaca’dan geldi.

Eşinden Büyük Sürpriz

İlkim Hanım, rahmetli eşinin ölmeden önce yazdığı şiirleri ilk kez paylaştı. Cem Karaca’nın Can Dostlarım dediği Fikret Kızılok ve Barış Manço’nun ölümünden sonra yazdığı (4’dük 2 kaldık)adlı şiirini eşi İlkim Karaca sahnede kendi seslendirdi.

Törene katılanları oldukça duygulandıran ve hüzün dolu anların yaşanmasına neden olan şiir, oldukça sevildi. Sahnede eşinin yazdığı şiiri seslendirirken İlkim Karaca da göz yaşlarını tutamadı.

İşte o şiir;

Dört Silahşorler (Dörttük iki kaldık… Barış, Fikret, Cem, Erkin)

Keşke elverseydi töre de

Naaşını yakabilseydik

Tutup da sonra göğe

Savurabilseydik küllerini

ve her yağan yağmurla beraber kapatıp şemsiyemizi

Karışmış rahmetle Fikret yağıyor diyebilseydik

Mütevazi bir cami avlusundan

Sen cihan değiştirdin

Yaradanın kılıcı,

Kuşkusuz, 4 silahşörlerden keskin

4’tük 2 kaldık.

Keşke hiç eksilmeseydik.

Cem Karaca Kimdir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler