Ana SayfaYaşamSağlıkCanan Karatay uyardı! "Dolandırılıyorsunuz"

İlgili Postlar

Canan Karatay uyardı! “Dolandırılıyorsunuz”

Prof. Dr. Canan Karatay, katıldığı bir panelde kendisini dinlemeye gelenlere, beslenme alışkanlıklarıyla ilgili “70 yaşımda bir kere dolandırıldım. Ama sizler her daim dolandırılıyorsunuz.” dedi. Detaylar haberimizde…

Prof. Dr. Canan Karatay, Kartal Belediyesi tarafından Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Kadınca Söyleşi” programında yer aldı. Programa İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Profesörü Canan Karatay’ın yanı sıra, bitkilerle tedavi konusunda tecrübeli isim Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş, Diyetisyen Dr. Nilay Keçeci, Prof. Dr. Hilal Mocan, Suna Dumankaya ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Ali Tezel gibi isimler de konuşmacı olarak katıldı.

“Ben 2013 yılında 70 yaşımda bir kere dolandırıldım. Ama sizler her daim dolandırılıyorsunuz. Onun için bir kere endüstrinin size çocuklarınıza sunduğu en lezzetli denilen yiyeceklerin hiç biri hakiki besin değil. Fabrikanın ürettiği hiçbir şey doğanın ürettiği bir şeyle eşit olamaz. Buna ilaç da dahil her türlü besin de dahil.” diyen Canan Karatay dinleyicilere doğru beslenmenin önemini anlattı.

Canan Karatay, “Doğru beslenmiyoruz. Ben 2013 yılında 70 yaşımda bir kere dolandırıldım. Ama sizler her daim dolandırılıyorsunuz. Onun için bir kere endüstrinin size çocuklarınıza sunduğu en lezzetli denilen yiyeceklerin hiç biri hakiki besin değil. Fabrikanın ürettiği hiçbir şey doğanın ürettiği bir şeyle eşit olamaz. Buna ilaç da dahil her türlü besin de dahil. Fabrikada üretilen pakete giren ambalaj yapılan her türlü besinin içinde vücudumuzun ihtiyacı olan gerekli hiçbir ana öğün yok. Hakiki protein, sağlıklı yağ ve sağlıklı karbonhidrat yok. Hepsi tatlandırıcılarla katkılı kimyasallarla hepimizi oltaya getirmekle programlanmış. Fabrikalar bizim çocuklarımızın hamilelerimizin sağlığını düşünmek için kurulmamıştır. Sanki halkımızın ve bizim sağlığımızı düşünüyorlarmış gibi algı yaratılıyor. Herkes 1960’lardan beri endüstri için kendi sağlığından oluyor.” diye konuştu.

Diyetisyen Dr. Nilay Keçeci ise, “Herkesin belli bir boyu, yaşı belli bir genetik özellikleri var. Bunlara uygun diyet reçeteleri yazılması lazım. herkes aynı tip diyet reçetesini kullanamaz. Herkesin aynı tip reçeteyi kullanması bizim için olası değil. Herkese kendi fiziksel özelliklerine göre diyet listesinin yazılması lazım. Biz kişiye özel diyet listesinin uygulanmasını öneriyoruz” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler