Ana SayfaKültür ve SanatMüzikÇağatay Akman Bu Sefer Önlemini Aldı

İlgili Postlar

Çağatay Akman Bu Sefer Önlemini Aldı

Geçtiğimiz günlerde telif sorunu nedeniyle YouTube’da yayınlanan şarkısı kaldırılan ve Türkiye’nin gündemine gelen Çağatay Akman yeni şarkısında telif hakkını hemen aldı. Özellikle bir önceki şarkısı için yaşadığı sorunlardan şarkıcının önemli dersler aldığı da görülürken yeni şarkısının telif hakkını hemen aldığını duyuran Çağatay Akman, Sensin Benim En Derin Kuyum adlı şarkısı ile yeniden sevenleriyle bir araya geldi.

Yeni şarkısı için özel bir klip çeken Çağatay Akman, oldukça farklı bir çalışmaya imza attı. Ardından yeni şarkısı ve klibi ile ilgili önemli değerlendirmeler yaptı. Özellikle iki farklı mekanda çekimi tamamlanan yeni şarkının klibinde, 4 oyuncu şarkıcıya eşlik etmiş durumda. Özellikle gündemde herhangi bir tartışma olmamasına rağmen yeni klibi ve şarkısı ile ilgili açıklama yapan Çağatay Akman, “Sie Lieght Mein İn Armen” adlı şarkıda bulunan bir sample’ı aldığını ve bu bölümün telif haklarının alındığını söyledi.

Çağatay Akman tarafından yapılan bu açıklama oldukça dikkat çekti. Öyle ki şarkı şu anda yeni dinlenmeye başlandığı gibi şarkı hakkında herhangi bir iddia bulunmuyordu. Buna karşın mevcut durum ile ilgili detayları paylaşarak tüm spekülasyon ve iddiaları ortadan kaldırmak isteyen Çağatay Akman, böylece kendini güvence altına almayı başardı. Özellikle yeni şarkısıyla YouTube üzerinden yayınlanmaya başlanan şarkıcının, 1 günde 4 milyon izlenme başarısını geçmesi de dikkatlerden kaçmadı. Sözlü müziğini yeniden Çağatay Akman’ın olduğu şarkının arka planında destek veren isim ise Ahmet Hatipoğlu. Şarkının aranjesi ise Volkan Sönmez tarafından yapıldı.

Youtube Telif Nedeniyle Kaldırmıştı

Çağatay Akman’ın bir önceki şarkısı Gece Gölgenin Rahatına Bak şarkıcının popüler olmasında büyük bir etkiye sahip. Öyle ki kısa süre içerisinde tüm Türkiye’de yakından tanınan şarkıcı, YouTube üzerinde 250 milyon izlenme barajını aşmayı başararak, kısa süre içerisinde yüksek bir dikkat çekmişti.

Gelinen son noktada ise şarkıcının telif nedeniyle oldukça zorlandığı net bir şekilde görülüyor. Üstelik telife konu olan yabancı grup tarafından yapılan açıklamalar ve Türkiye’ye gönderilen mesajlardan Çağatay Akman için farklı eleştiriler yapılmasına neden olmuştu. Bu açıdan yeni şarkısında hiçbir şekilde sorun yaşamak istemeyen Çağatay Akman, önlemlerini şimdiden aldı. Son şarkısı ile yakaladığı başarının ardından yeni şarkısıyla ne kadar dinleneceği ve popüler hale geleceği merak edilen genç şarkıcı, bu bakımdan yakından takip edilecek. Özellikle YouTube üzerindeki izlenme oranı Çağatay Akman’ın bu konudaki en önemli başarı kriterlerinden birisi olacak. Bu bakımdan Youtube üzerinden genç şarkıcı yakın takipte olacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler