Ana SayfaKimdirBurcu Güneş Kimdir?

İlgili Postlar

Burcu Güneş Kimdir?

Burcu Güneş Kimdir? Burcu Güneş Kaç Yaşında? Burcu Güneş Aslen Nereli? Burcu Güneş Hangi Burç?


Bugün Doğan Ünlüler

Burcu Güneş Kaç Yaşında? Burcu Güneş Aslen Nereli? Burcu Güneş Hangi Burç?

Burcu Güneş, 12 Ağustos 1975 yılında İzmir’de doğdu. Gerçek adı Burcu Şahber Güneş olan pop müziğin başarılı isimlerinde Güneş’in boyu 1.59, kilosu ise 60’dır.

Burcu Güneş Kimdir?

Ailenin tek çocuğu olan Güneş, müzisyen Ali Güneş ve Bilge Özkan’dan dolayı müzikle iç içe büyüdü. Şirinyer’de geçen çocukluk yılları ailesindeki ayrılıklar ve mücadelelerle geçti. Babasının müzikle dolu dünyasında küçük bir çocukken bile her an evde ve babasının çalıştığı yerlerde olan müzik provalarında pek çok şeye iştirak ederek, ilk bestesini 12 yaşında yaptığında gelecekte müziği seçeceğini göstermeye başlamıştı bile.

Bir süre sonra babası ile kurdukları Dio, Trio ve orkestralarla, büyük otellerde ve tatil köylerinde jazz ve pop müzik şarkıları söyledi.

Burcu Güneş’in aldığı eğitimler

18 yaşında İzmir 9 Eylül Devlet Konservatuar Müdürü Prof. Müfit Bayraşa’dan şan, artikülasyon ve solfej dersleri alarak kendini geliştirmeye devam etti. İzmir’in tanınmış Jazz klüplerinde ve bazı büyük otellerinde, yaz ayları Bodrum’da şarkı söylerken bir yandan Müfit Bayraşa ile çeşitli festivallere ve müzik yarışmalarına katıldı ve birçok ödül aldı. Burcu Güneş, 2001 senesinde TAÇSAV tarafından “İdeal Türk Genç Kızı” seçilmiştir.

Müzisyenliğine dair

Kendi söz ve bestelerini  dünyaca ünlü klasik piyanistimiz Burçin Büke’ye dinletti. Birlikte stüdyoya girerek her ikisine ait şarkılar oluşturup kayıtlarını hazırladılar. Bu kayıtlar İstanbul ‘a Raks Universal  plak şirketine gönderildi. Bir hafta sonra bu şirketten  gelen teklifle acil olarak İstanbul’a ilk albümünü hazırlaması için çağırıldı. 1998 yılında  ilk albümü “Aşk Yarası”nı piyasaya süren Burcu, bu albümde ayrıca Gloria Gayner’ın söylediği “First be a Woman” isimli şarkıyı Zeynep Talu’nun yazdığı Türkçe sözlerle yorumladı. 1998 yılının en iyi çıkış yapan bayan pop şarkıcısı oldu. TAÇSAV’dan “Türk gençlerine örnek yaşam tarzı nedeni ile 2001 Yılı ” İdeal Türk Genç Kızı ” seçildi.

Şirketi ile anlaşmazlıklar yaşamaya başlayan ve  T.M.S.F ihalesine kadar süren bir mücadele dönemi geçiren sanatçı, sözleşmesini ve sanatsal faaliyetlerinin haklarını kendisi satın alarak bir ilke ve özgürlük zaferine imza attı.

Burcu Güneş Albümleri

  • 1998  Aşk Yarası
  • 2001  Tılsım
  • 2004  Ay Şahit
  • 2006  Ben Ateş Ben Su
  • 2008  On The Club
  • 2009  Sihirbaz
  • 2010  Tamamdır
  • 2011 Oflaya Oflya
  • 2013 Gül Kokusu
  • 2015 Yakın Mesafe
  • 2017 Darmaduman

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler