Ana SayfaYaşamSağlıkBayramın olmazsa olmazı tatlılara dikkat!

İlgili Postlar

Bayramın olmazsa olmazı tatlılara dikkat!

Bayrama sayılı saatler kaldı. Bayram demek gelenek ve göreneklerimiz gereği aklımıza direk dillere destan bayram tatlılarımız ve bayram çikolatalarımızı getiriyor. Bu bayram bilinçli olmak isteyenlerin haberimize mutlaka göz atmasını tavsiye ederiz.

Sofralardan eksik olmayacak

Bayram sonrası aşırı yemek yemek, ağır hamur işleri, şeker, çikolata ve şerbetli tatlıları fazla tüketmek, sindirim sistemi rahatsızlıklarının yanı sıra, kan şekerinin hızlı yükselmesine sebep olarak, diyabet hastaları için ciddi tehlike oluşturuyor. Zorlu bir aylık süreçten çıkan vücudumuza Ramazan Bayramı’ nda şeker depolaması yapmamayız. Yemeden önce o çok kalorili tatlıları nasıl eriteceğimizi düşünmeliyiz. Bayramın olmazsa olmazı tatlılar sofralardan eksik olmayacak, her misafirlikte ikram edilecek. Peki, hangi tatlı kaç dakikada yakılıyor?

Ramazan detoksunun ardından

Ramazan Bayramı’nda tatlı tüketmeden önce hangi tatlının kaç dakikada yakılacağını gelin bir bakalım. 30 günlük Ramazan detoksunun ardından bayramda bir anda yüksek miktarda şeker tüketmenin kan şekerinde dalgalanmalara yol açtığını kaydeden doktorlar, gittiğiniz yerlerde tatlı elemesi yapmalı, tercihinizi çok şekerli, şerbetli ağır hamur tatlıları yerine taze meyve, meyve tatlıları, sütlü tatlılar, dondurma gibi hafif seçeneklerden yana kullanmalısınız. Herhangi bir sağlık sorununuz yok ve tatlıdan uzak kalamayanlardansanız hangi tatlının kaç dakika yürüyüş ettiğini öğrenerek kilonuzu dengede tutabilirsiniz diyorlar.

Gelin kalori çizelgemize bir göz atalım

Bayram günleri, bilinçsiz yiyecek tüketilmesi durumunda, sağlık sorunlarını da beraberinde getirebiliyor. O yüzden yemeden önce iki kere düşündürtecek kalori çizelgemize gelin bir göz atalım işte tatlıları kaloriyle kalorileri de kaç dakikalık yürüşe denk geldiğini eşlediğimiz çizelge;

Bir büyük dilim baklava = 200 kalori = 25 dakika yürüyüş

Bir kase sütlaç =285 kalori = 40 dakika yürüyüş

İrmik helvası = 310 kalori = 45 dakika yürüyüş

Bir adet tulumba tatlısı = 95 kalori = 12 dakika yürüyüş

Bir adet Kemalpaşa tatlısı = 120 kalori = 15 dakika yürüyüş

Bir adet küçük çikolata (10 gram) =54 kalori= 8 dakika yürüyüş

Bir adet cam şeker = 35 kalori = 6 dakika yürüyüş yapmamız gerekiyor.

Yakılan kalorinin kişiye, yaş, cinsiyete göre değiştiğini ifade eden sağlık konusundaki uzmanlar;”Bu veriler saatte ortalama 400 kalori yakacak hız ile yürüdüğü varsayılan kişiye göre hesaplanan ortalama değerlerdir” dedi.

Şimdiden tüm okurlarıma İyi Bayramlar diliyoruz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler