Banu Alkan kimdir?


Son günlerde, Demet Akbağ’ın sunumu ile ekranlara gelen şaka programında kendisine yapılan şaka sonucu bayılan ünlü sanatçı Banu Alkan kimdir? Alkan, nerede ve ne zaman dünyaya geldi, nasıl ünlü oldu, sanat hayatındaki çalışmaları nelerdir? Merak edilenler haberimizde…

Banu Alkan ya da ilk adı ile Liz Remka Rebronja, 1 Nisan 1958 tarihinde o dönemde Yugoslavya olarak bilinen Hırvatistan’nın Dubrovnik kentinde Sancak kökenli marangoz bir babanın beşinci çocuğu olarak dünyaya geldi. Alkan, 1966 yılının Aralık ayında ailesi ile birlikte Balıkesir ili Edremit ilçesine göç etmiştir.

Rebronja ailesi Türk vatandaşı olup Alkan soyismini aldıktan sonra Hırvatça “yaban gülü” anlamına gelen Remka ismi de önce Yaprak, ardından da Banu olmuştur.  İstanbul’a taşınan aile, Kartal’da ikamet etmeye başladı.

Tavsiye :  Banu Alkan'ın Donald Trump ile anısı: "Beni tepeden tırnağa süzdü"

16 yaşına geldiğinde LCC kurslarına giden Banu Alkan, gençliğinde hayallerini süsleyen mankenlik serüvenine ilk adımı attı. Aydan Adan-Füsun Özben Mankenlik Ajansı’nın kadrosuna dahil olan Banu Alkan, bazı reklam filmlerinde rol almaya başladı.

Banu Alkan, henüz 17 yaşındayken evli ve zengin bir iş adamı olan Gürbüz Hanif’le birlikte olmaya başladı. Bu ilişki, 20 yıl kadar devam etti. Ancak, Gürbüz Hanif’e kanser teşhisi kondu ve teşhisten kısa bir süre sonra hayatını kaybetti. İlişkileri de Gürbüz’ün vefatı ile birlikte sona erdi.

Sanat dünyasında Afrodit olarak anılan Banu Alkan, 1974 ve 1989 yılları arasında çok sayıda sinema filmi çekmiş, albüm çıkarmıştır.

Banu Alkan’ın filmografisi;

İsyan (1975)

Tavsiye :  Yeşim Salkım’ın küçük kızı 6 yaşına bastı!

Taksi Şoförü (1976)

Akrep Yuvası (1977)

Vurun Beni Öldürün (1980)

Ağla Gözlerim (1981)

Günah Defteri (1981)

Ben De Özledim (1981)

Nikah Masası (1982)

Aşkların En Güzeli (1982)

İlişki (1983)

Bataklıkta Bir Gül (1983)

Gecelerin Kadını (1983)

Kadınca (1984)

Sokaktan Gelen Kadın (1984)

Kızgın Güneş (1984)

Katiller De Ağlar (1985)

Arzu (1985)

Bu İkiliye Dikkat (1985)

Sarı Bela (1985)

Mavi Yolculuk (1986)

Seviyorum (1986)

Afrodit (1987)

Güneşten De Sıcak / Sarı Güneş (1987)

Yaşamak (1988)

Vahşi Ve Güzel (1989)

Afrodit (2010) Kısa metrajlı film

Afrodit Banu Alkanın Hayatı 1 Bölüm Belgesel (2000)

Afrodit Banu Alkanın Hayatı 2 Bölüm Belgesel (2000)

Renkli Dünyalar (2000)- (TV Dizi

Tavsiye :  Sinem Öztürk kimdir?

Tuzu Kurular (2001) – (TV Dizi)

Kızma Birader (2005) – (TV Dizi)

Yeşilçam 100.yıla Özel Banu Alkan Belgeseli Cnn Türk (2014)

Banu Alkan’ın albümleri;

Neremi Albümü (1998 ) 1.850.475 Adet

Dansa Kaldır albümü ( 2000 ) 230.257 Adet

What's Your Reaction?
Kızgın
0
Kızgın
İnanılmaz
0
İnanılmaz
HaHa
0
HaHa
Beğen
0
Beğen
Muhteşem
0
Muhteşem
Üzgün
0
Üzgün

Banu Alkan kimdir?

log in

Captcha!

reset password

Back to
log in
Choose A Format
Personality quiz
Trivia quiz
Poll
Story
List
Open List
Ranked List
Meme
Video
Audio
Image