Ana SayfaYaşamSağlıkAyakkabı vurmasına en etkili çözümler!

İlgili Postlar

Ayakkabı vurmasına en etkili çözümler!

Bugün için ayakkabı satın almak istediğimizde önümüzde birçok seçenek var. Online ayakkabı alışveriş siteleri veyahut da yerel mağazalar. İnternetin nimetlerinden yararlandığımız bu günlerde online siteleri bizler de tavsiye ederek şu şekilde makalemize devam edelim:

Bir çoğumuz yeni bir ayakkabı almanın mutluluğunu yaşadığımız anda ayaklarımızı vurması ile sıkıntı yaşamışızdır. Özellikle de topuklu ayakkabı giyen bayanlar bu durumla sık sık karşılaşırlar. Tabi ki çok beğendiğiniz bir ayakkabıya sahip olmuşken, ayakkabının ayaklarınızı vurması hiç hoş bir durum değil. Peki, o çok beğenerek aldığınız ayakkabı ayaklarınızı vurdu diye bir kenara terk mi edilmeli? Tabi ki hayır. Size sunacağımız bazı yöntemler ile artık yeni ayakkabılarınız ayaklarınız ile dost olacak.

Ayakkabı vurmasına en etkili çözümler
Ayakkabı vurmasına en etkili çözümler

Ayakkabıların ayaklarınızı vurmasının nedeni, deri ya da yapımında kullanılan malzemenin henüz kullanılmamış olmasından dolayı çok sert olmasıdır. Uygulayacağınız yöntemlerde amacınız ayakkabının yapımında kullanılmış olan deri ya da diğer malzemenin yumuşatılması olacaktır. Ayaklarınızı vuran ayakkabılar için uygulayabileceğiniz bir yöntem, ayakkabılarınızı buzdolabına koymaktır. Bu yöntem kulağa çok hijyenik gelmese de ayakkabılarınızı yeni aldığınızda hiç giymeden temiz ve buzdolabına girebilecek hijyene sahip bir poşete sıkıca ağzını kapatmak kaydıyla yerleştirip buzdolabına koyabilirsiniz. Bu şekilde hazırlanmış ayakkabılarınızı buzdolabınızın buzluk kısmına koyup bir gece bekletin. Başka bir yöntem ise; yeni aldığınız ayakkabıyı birkaç dakika sıcak buhara tutmanız. Böylece ayakkabının malzemesi buharın etkisi ile yumuşayacak ve ayaklarınızı vurmayacak. Kötü kokusuna rağmen uygulanmaya değer bir başka yöntem de; yoğun olarak sirkeye batırılmış bir bezi yeni aldığınız ayakkabılarınızın içine yerleştirmek. Bu sirkeli bezi ayakkabılarınızda yumuşama durumuna göre bir ya da iki gün bekletmeniz yeterli. Sirkenin keskin kokusu ayakkabılarınıza sinmiş ise, ayakkabılarınızı havalandırabilir ya da biraz koku sıkarak çözüm bulabilirsiniz. Bir diğer yöntem ise; ayakkabılarınızın vuran yerlerine vazelin sürmeniz. Vazelin ayakkabılarınızı yumuşatacaktır. Eğer tüm bu yöntemleri uygulamak istemiyorsanız bilinen en etkili yöntemi uygulayabilirsiniz. Ayakkabılarınızı bir ayakkabıcıya götürüp vuran yerlerini dövdürebilirsiniz. Eğer siz de yeni aldığınız ayakkabılarınızı ayaklarınızı vurmadan giymek istiyorsanız, bu yöntemleri uygulamanızı tavsiye ederiz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler