Ana SayfaKimdirAcun Ilıcalı kimdir?

İlgili Postlar

Acun Ilıcalı kimdir?

Survivor yarışması ile gündemden bir an olsun düşmeyen Acun Ilıcalı kimdir? Şeyma Subaşı ile evli olan Acun Ilıcalı kimdir ne zaman ve nerede dünyaya geldi, eğitim hayatı ve çalışmaları nelerdir? Detaylar Acun Ilıcalı kimdir haberimizde…
Bugün Doğan Ünlüler

Acun Ilıcalı nerede doğmuştur? Acun Ilıcalı aslen nereli?

Ünlü yapımcı Acun Ilıcalı Edirne de doğmuştur. Aslen Erzurumludur.

Acun Ilıcalı şuan kaç yaşında? Acun Ilıcalı hangi burç?

Acun Ilıcalı şuan 49 yaşında ve ikizler burcudur.

Acun Ilıcalı Kimdir?

Acun Ilıcalı, 29 Mayıs 1969 yılında Edirne’de dünyaya geldi. Ömer Cenker Ilıcalı isimli bir de abisi var. Erzurum, Ilıca ilçesi doğumlu Ergün ve İlknur Ilıcalı çiftinin çocuklarıdırlar. Babası müteahit, annesi ise üniversite eğitimi almış bir müdürdü. Acun Ilıcalı, okula beş yaşındayken başladı.

İlk ve orta eğitimini Edirne İstiklâl İlköğretim Okulu’nda gördü. Lise eğitiminde ise İstanbul’da Kadıköy Maarif Koleji’nde başlayıp, Kadıköy Anadolu Lisesi’nden mezun oldu. Ardından İstanbul Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü’nü kazandı, ama 7 yılın sonunda mezun olmadan üniversite hayatı sona erdi.

Kızı Banu’nun doğumundan 10 ay sonra anne ve babası trafik kazası sonucu hayatlarını kaybettiler. O dönemlerde çok zor günler geçiren Ilıcalı, olayı şu sözlerle anlatmıştı; “Annem ve babamla Bodrum’a gidecektik. Benim son anda işim çıkınca onlara “Siz gidin ben daha sonra geleceğim” dedim. Kızım Banu’yu da alarak yola çıktılar. Balıkesir’i geçmişler, babam sakin bir şekilde konvoyu sollarken bir anda karısına 180 km hızla gelen bir araç çıkmış ve kafa kafaya çarpışmışlar. Annem ve babam orada rahmetli olmuş, kızım ise çok ağır yaralıydı. Balıkesir Devlet Hastanesi’ne gittim. Bir adam duruyor. Adamın yanına gittim ve annemi sordum. “İlknur Ilıcalı ile görüşmek istiyorum” dedim. Adam bir deftere baktı ve sayfayı çevirdi “Ölmüştür” dedi. “Ergün Ilıcalı ile görüşmek istiyorum” dedim. “Ölmüştür” dedi. Ben Şoktayım ve kızımı soramıyorum bile. Sadece vücudunda 18 kırık vardı. Düğünün 10 aylıktı… Öyle bir acıydı ki kızımın yaşıyor olmasına sevinememiştim bile. Banu’nun o kazadan sağ çıkması gerçekten bir mucizeydi. Ben o yüzden kızıma “Mucize çocuk” derim. Yaşadığım bunalımın da etkisiyle, eşim Seda’dan ayrıldım.”söyledi.

Acun Ilıcalı Kariyeri

Televizyonculuğa Show Tv’de Beşiktaş muhabirliği ile başlamıştır.2002 yılında “Acun Firarda” adlı gezi-eğlence içerikli televizyon programının yapımcılığını ve sunuculuğunu yapmaya başlamıştır. Programda Acun Ilıcalı’ya kameraman Feridun, Çaykun Ertan ve Esat Yöntunç yardımcı olurken, Şebnem Schaefer’de programın moda bölümü için ekipte yer almıştır. 2006 yılında program sona ermiştir. 2006 yılında “Acun Medya” adlı şirketi kurmuştur.

Çalışanlarıyla birlikte “Acunn.com” adlı portal internet sitesini kurmuştur. 2013 yılında Show Tv’den ayrılıp, Star Tv’ye geçmiştir. 2013 yılında; “3 Adam” adlı televizyon programının yapımcılığını yapmaya başlamış, çalışanlarıyla beraber “Sekiz.com” adlı giyim içerikli internet sitesini kurmuş, “MNG Shop” (yeni adıyla Shop90) adlı televizyon kanalına %40 ortak olmuş ve Doğuş Yayın Grubu ortaklığında “Tv8” adlı televizyon kanalını satın almıştır (%70 sahibi).

2008 yılında ilk kez Türkiye’de vergi rekortmenleri arasına girmiştir. 2011 yılında gelir vergisi tahakkuk ederek, Türkiye’de gelir vergisi listesinde 62. olmuştur.

7 Ekim 2016 tarihi itibarıyla Shop90 adlı televizyon kanalını kapatarak TV8,5 adlı spor kanalı yayına başlamıştır.

Acun Ilıcalı Evlilikleri

1988 yılında Seda Başbuğ ile evlenmiştir. İlk evliliğinden Banu adında bir kızı olmuştur. 1993 yılında Seda Başbuğ ile ayrılmıştır. 1999 yılında çıkarılan bedelli askerlik yasasıyla 5.000 Alman markı ödeyerek 2000 yılında 30 günlük askerlik hizmetini tamamlamıştır.

2003 yılında ise Zeynep Ilıcalı ile evlenerek Leyla ve Yasemin isimli iki kız çocuğu dünyaya geldi.

2010 yılından itibaren ismi Şeyma Subaşı ile birlikte anılmaya başlandı ve 2013 Melisa isimli kızı dünyaya geldi.

12.07.2016 tarihinde eşi Zeynep Yılmaz’dan anlaşmalı olarak tek celsede boşanmıştır.

Acun Ilıcalı, uzun süre gayri meşru şekilde yaşadığı Şeyma Subaşı ile 2017 senesinin Ekim ayında evlendi.

Acun Ilıcalı Programları

Televole

Survivor

Acun Firarda

Var mısın? Yok musun?

Fear Factor

Survivor

Yetenek Sizsiniz Türkiye

O Ses Türkiye gibi başarılı yarışma programlarının da yapımcılığını yapmıştır.

 

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler